Υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

 

O Γενικός Δείκτης Τιμών και στις 11:15 υποχωρεί στις 1.377,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,98%.

 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,153 εκατ. ευρώ.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,21% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,55%.

 

Από τα 1,59 ευρώ ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Πειραιώς, λόγω της αποκοπής του δικαιώματος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αναλογία 12 νέες μετοχές στις 5 παλαιές και με τιμή διάθεσης το 1 ευρώ.

 

Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί σε ποσοστό 5,03%. Από τις τραπεζικές μετοχές σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές της Εθνικής (-2,98%), της Eurobank (-3,06%) και της Alpha Bank(-2,51%).

 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών +0,88% και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας +0,39%.

 

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών -2,61% και της Υγείας -2,24%.

 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νεώριο +4,84%, Medicon +4,78%, Eurobank Properties +2,87% και Attica Bank+2,27%.

 

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δομική Κρήτης -8,49%, Μοτοδυναμική -8,47%, Σφακιανάκης -7,14% και Μηχανική (κ) -6,06%.

 

11 μετοχές κινούνται ανοδικά, 36 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ