Deal News OnlineDeal News Online
  • Αρχική
  • Οικονομία
    ΟικονομίαΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    Lefta
    Τα επόμενα «3+1 κρίσιμα ορόσημα» του Iουνίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
    14 ώρες πριν
    aaf7e154a23a62f013dee825f9bcb894 XL
    Oι Έλληνες και Kύπριοι billionaires της περίφημης Rich List της Mεγάλης Bρετανίας των 684 δισ. στερλινών
    15 ώρες πριν
    Lefta2
    Ρύθμιση οφειλών: Περιορισμένο το ενδιαφέρον για τις 36, 72 και 120 δόσεις
    2 ημέρες πριν
    katotatos misthos
    Ο χάρτης των αναδρομικών και των συντάξεων μετά τις εκλογές
    2 ημέρες πριν
    reuma
    Νέες επιδοτούμενες τιμές λογαριασμών ρεύματος Ιουνίου
    2 ημέρες πριν
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders
  • Ναυτιλία
  • Κόσμος
Reading: MAZDA CX-5 2023 – Αναβαθμισμένο και MHybrid
Share
Notification ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Latest News
akis skertsos
Εκλογές 2023 – Σκέρτσος σε Γεροβασίλη και Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης
Πολιτική
tourkika alieftika 1
Κύθηρα: Τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα σημαία κοντά στις ακτές
Ειδήσεις - Ελλάδα
peiramatika sxoleia
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες -Το πρόγραμμα και οι αλλαγές
Ειδήσεις - Ελλάδα
lavrof 2
Λαβρόφ: Οι δυτικοί παίζουν με τη φωτιά – Θέλουν να διαμελίσουν τη Ρωσία
Κόσμος
Kalaentzis vipera ammodytes
Θεσσαλονίκη: Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή η 39χρονη ερπετολόγος
Ειδήσεις - Ελλάδα
Aa
Deal News OnlineDeal News Online
Aa
  • Οικονομία
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ειδήσεις – Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Ναυτιλία
  • Αυτοκίνητο
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Media
  • Big Deal
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία & Διατροφή
  • Οικονομία
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ειδήσεις – Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Ναυτιλία
  • Αυτοκίνητο
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Media
  • Big Deal
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία & Διατροφή
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Advertise
© 2023 DEAL News Network. Dealnews Design Company. All Rights Reserved.
Deal News Online > Blog > Αυτοκίνητο > MAZDA CX-5 2023 – Αναβαθμισμένο και MHybrid
Αυτοκίνητο

MAZDA CX-5 2023 – Αναβαθμισμένο και MHybrid

Newsroom
Last updated: 2023/05/04 at 2:03 ΠΜ
Newsroom 1 μήνα πριν
Share
2 5
SHARE

Το CX-5 κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν το πρώτο Mazda που διέθετε Kodo σχεδιασμό και τεχνολογία Skyactiv. Έθεσε νέα δυναμικά πρότυπα, αλλάζοντας τις αντιλήψεις για το πόσο ελκυστικό μπορεί να είναι ένα compact SUV.

Στη δεύτερη γενιά CX-5 του 2017, οι μηχανικοί της Mazda παρέδωσαν ένα SUV που ανέβασε τη σχεδιαστική και μηχανική φιλοσοφία Jinba Ittai στο επόμενο επίπεδο. Έχοντας συμπληρώσει την εισαγωγή του G-Vectoring Control (GVC), της πρώτης από τις τεχνολογίες Skyactiv-Vehicle Dynamic της Mazda, έγινε πιο άνετο, εκλεπτυσμένο και με μεγαλύτερη ευελιξία. Στη συνέχεια, οι διαδοχικές ενημερώσεις βασίστηκαν στα πολλά και διαφορετικά πλεονεκτήματα του μοντέλου δεύτερης γενιάς.

Πολλά εσωτερικά στοιχεία σχεδιασμού έχουν αναβαθμιστεί για να βελτιώσουν την ποιότητα τόσο του περιβάλλοντος της καμπίνας όσο και της τεχνολογίας HMI (Human-Machine Interface). Η συνδεσιμότητα έχει εξελιχθεί και υποστηρίζει τόσο το Apple CarPlay® όσο και το Android Auto™, καθώς και τις πιο πρόσφατες λειτουργίες MyMazda App Connected Services. Επιπλέον, διατίθεται μια ψηφιακή οθόνη 360ο  μοιρών με τέσσερις κάμερες για να βοηθήσει τους ελιγμούς σε στενούς χώρους.

Οι αναβαθμίσεις των κινητήρων, της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και η υιοθέτηση του G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) έχουν βελτιώσει τη δυναμική οδήγηση του CX-5, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Ενώ, οι περαιτέρω βελτιώσεις στις επιδόσεις NVH και στις τεχνολογίες ασφάλειας i-Activsense συνέβαλαν στην εδραίωση του CX-5 ως ένα κομψό, ζωηρό και έξυπνο όχημα στην SUV κατηγορία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

- Advertisement -

Το ανανεωμένο CX-5 διαθέτει βελτιώσεις στον σχεδιασμό αλλά και στην πρακτικότητα του οχήματος, με επιλογή λειτουργίας οδήγησης Mi-Drive, περαιτέρω βελτιώσεις δυναμικής οδήγησης και διευρυμένη γκάμα χαρακτηριστικών ασφαλείας. Το CX-5 έχει εξελιχθεί σε βασικό μοντέλο για τη Mazda, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 26% των ετήσιων ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρείας Με 365.135 πωλήσεις το 2022, ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως στην γκάμα της Mazda.

Το CX-5 κινείται από μια σειρά κινητήρων Skyactiv βενζίνης, με επιλογή είτε του μηχανικού εξατάχυτου Skyactiv-MT της Mazda, ή των εξατάχυτων αυτόματων κιβωτίων Skyactiv-Drive και την τελευταία γενιά του έξυπνου συστήματος 4κίνησης i-Activ (AWD), της Mazda.

Το έξυπνο σύστημα Mazda MHybrid της εταιρείας αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλους τους βενζινοκινητήρες. Συμπαγές και αποδοτικό, το ήπιο υβριδικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια – κινητήρας με ιμάντα (ISG), και μπαταρία ιόντων λιθίου 24 V. Εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου ανακτώντας την ενέργεια που εκλύεται κατά την επιβράδυνση και τροφοδοτώντας το ISG, που λειτουργεί υποβοηθητικά στον κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Το CX-5 του 2023 διατηρεί όλα τα πρότυπα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που περιμένει κανείς από κάθε Mazda. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας i-Activsense της εταιρείας, που υποστηρίζουν τον οδηγό, και προσφέρουν κορυφαίες στην κατηγορία, επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας.

Διατηρώντας τον εξωτερικό σχεδιασμό από το 2022, φέτος το CX-5 εισάγει τρεις πρόσθετες κατηγορίες μοντέλων στη γκάμα – Newground, Homura και Takumi –  όπου η κάθε μία ενσωματώνει διακριτικές διαφορές, προκειμένου να καθορίσουν τους ξεχωριστούς χαρακτήρες τους.

- Advertisement -

Η έκδοση Newground διαθέτει ασημένιες προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος του εμπρός και πίσω προφυλακτήρα  και στα μαρσπιέ των θυρών, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, φωσφοριζέ διακοσμητικά στην εμπρός γρίλια και ακτινωτές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Στο εσωτερικό διαθέτει σουέτ ταπετσαρίες και πράσινες ραφές.

Η έκδοση Homura διαθέτει σπορ μαύρο φινίρισμα στην εμπρός γρίλια, μαύρη χαρακτηριστική εμπρός πτέρυγα,  μαύρο κάτω μέρος προφυλακτήρα, μαύρες επενδύσεις στα φρύδια των φτερών και στα μαρσπιέ των θυρών που χαρίζουν στο μοντέλο μία πιο σπορ εμφάνιση. Οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών είναι βαμμένες σε μαύρη μεταλλική απόχρωση, και η εμπρός γρίλια περιλαμβάνει κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι κόκκινες ραφές τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων και τα πάνελ των θυρών. Οι ταπετσαρίες των καθισμάτων διαθέτουν επένδυση δερματίνης, με σουέτ κεντρικό τμήμα και κόκκινες εμφανείς ραφές.

Η έκδοση Takumi προσφέρεται σε μονόχρωμο εξωτερικό, που αναδεικνύει την ομορφιά των δυναμικών μορφών της σχεδίασης Kodo. Η έντονη γυαλιστερή βαφή των φωτεινών ασημί ζαντών αλουμινίου των 19 ιντσών, τονίζει τη συμπαγή εμφάνιση του μοντέλου. Το εσωτερικό διαθέτει επένδυση από δέρμα Nappa και την πολυτέλεια των επενδύσεων από γνήσιο ξύλο στο ταμπλό και τα πάνελ των μπροστινών και πίσω θυρών.

Το 2023 Mazda CX-5 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Πωλήσεων MAZDA με τιμές να ξεκινάνε από 28.128€.

Δείτε Επίσης

Mazda 787B: ο νικητής επιστρέφει για την 100η επέτειο του Le Mans

Η Honda θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA (εικόνες)

Μελέτη EY: Ηλεκτρικά οχήματα το 55% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2030

Αύξηση 16% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Stellantis: Ανακαλεί 132.000 Jeep Cherokee λόγω κινδύνου ανάφλεξης

TAGGED: MAZDA CX-5 2023, MHybrid
Share this Article
Facebook Twitter Email Print
Share
Επόμενο Άρθρο FE 768x564 1 Αρχείο της ΕΡΤ: 110 χρόνια Μίμης Φωτόπουλος
Προηγούμενο Άρθρο 277577334 4256855734416748 3198634111188158701 n FIBA: Αποκλεισμός Ρωσίας Λευκορωσίας από Ευρωμπάσκετ 2025
Weather
19°C
Athens
clear sky
20° _ 18°
43%
3 km/h
Prodea
- Advertisement -
Ad imageAd image

Ροή Ειδήσεων

akis skertsos
Εκλογές 2023 – Σκέρτσος σε Γεροβασίλη και Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης
Πολιτική
tourkika alieftika 1
Κύθηρα: Τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα σημαία κοντά στις ακτές
Ειδήσεις - Ελλάδα
peiramatika sxoleia
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες -Το πρόγραμμα και οι αλλαγές
Ειδήσεις - Ελλάδα
lavrof 2
Λαβρόφ: Οι δυτικοί παίζουν με τη φωτιά – Θέλουν να διαμελίσουν τη Ρωσία
Κόσμος
Kalaentzis vipera ammodytes
Θεσσαλονίκη: Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή η 39χρονη ερπετολόγος
Ειδήσεις - Ελλάδα
ypourgiko1
Σαρμάς: Τάχιστα οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιλυθούν προβλήματα που ελλοχεύουν κινδύνους
Πολιτική
astinomi
Νεκρός Γερμανός μετά από βουτιά στο κενό από τον 1ο όροφο του ΑΤ Ομονοίας
Ειδήσεις - Ελλάδα
oukrania andras simaia tethorakismeno 780x410 1
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο προειδοποιεί για κλιμάκωση αν η Βρετανία συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία
Κόσμος

Διαβάστε πρώτοι τα νέα, με την υπογραφή του www.dealnews.gr

about us

Η έγκυρη επιχειρηματική και πολιτική εφημερίδα. Focus στο Χρηματιστήριο, με ειδήσεις, επισημάνσεις, αναλύσεις και επώνυμες στήλες.

  • World Business
  • Media
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Secret Money
  • Αθλητικά
  • Slide
  • Αυτοκίνητο
  • Τεχνολογία
  • Υγεία & Διατροφή
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Πρωτοσέλιδα
  • Ροή Ειδήσεων
  • Contact
  • Customize Interests
  • My Bookmarks
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική απορρήτου

Find Us on Socials

© Deal News Network. Dealnews Design Company. All Rights Reserved.

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?