Ολοκληρώθηκε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας.

 

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

 

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού, η ελεύθερη συμμετοχή όλων στα αθλητικά δρώμενα και η μύηση στην Ολυμπιακή Ιδέα, το «Ευ αγωνίζεσθε», τη χαρά της συμμετοχής και της άσκησης, ενώ ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

 

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με μικρούς και μεγάλους να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων να αγγίζει τις 10.000.

 

Οι διαδρομές των 8,5 χλμ και των 2,7 χλμ ξεκίνησαν από τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ενώ ο αγώνας των 1,1 χλμ από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός και των τριών διαδρομών έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Μετά το τέλος του αγώνα μοιράστηκαν δίπλωμα συμμετοχής σε όλους ενώ μερικοί υπερτυχεροί κέρδισαν δώρα.

 

Τέλος, σημειώνεται οτι αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους που είχαν κλείσει λόγω της διεξαγωγής του Ποδηλατικού Αγώνα.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ