Στη συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, την Ομοσπονδία Ιατρών του ΙΚΑ, τις Ενώσεις Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας, Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών, Βιοχημικών Εργαστηρίων κ.ά.
- Advertisement -
Ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται σε θέση μάχης με βασικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, καθώς δεν προηγήθηκε διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Το επόμενο διάστημα αντιδρά με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο PRESSIDENT και την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10:00π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
« Τα συστήματα υγείας πρέπει να είναι προσαρμοσμένα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των ασφαλισμένων. Οι όποιες αλλαγές στο σύστημα υγείας θα πρέπει να προκύπτουν μέσα από διάλογο με τους φορείς, καθώς οι αποφάσεις αφορούν ανθρώπους και όχι απλώς αριθμούς.
- Advertisement -
Η συγκροτημένη αντίδραση γιατρών, φαρμακοποιών και ασφαλισμένων θα είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα για να αντιληφθούν εκείνοι που νομοθετούν ότι πάνω από όλα δεν σεβάστηκαν τους πολίτες και τους λειτουργούς υγείας με τη μη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που λαμβάνονται, οι οποίες δείχνουν να είναι αντιλαϊκές εις βάρος κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών στη χώρα μας».