Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) πραγματοποίησε πρόσφατα τη γενική του συνέλευση, κατά την οποία αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, στήριξη της καινοτομίας και ενίσχυση της ανθεκτικότητας του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη σε κλειστή συνεδρίαση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Κλεάνθη Χριστίδου (BPM A.E.)
Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μαυρογιάννης (ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΕ)
Β’ Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Καλόμοιρος (Σ.Μ.Ρ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ)
Γενικός Γραμματέας: Βασίλειος Νταουσάνης (ΙΑΠΕΤΟΣ Α.Ε.)
Ταμίας: Αναστασία Κουμπουρέλου (ERNST & YOUNG)
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Δήμος (KPMG)
Μέλη: Αναστασία Ζαχαράκη (ICAPADVISORY A.E.), Φώτιος Μπενέκος (ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε.), Λεωνίδας Παπαϊωάννου (PwC Business Solutions A.E.)
Αναπληρωματικά Μέλη: Ιωάννης Σπυρόπουλος (OCTANE), Γεώργιος Μπαλιούσης (NOISIS), Γεώργιος Τζιάλλας (DBC DIADIKASIA)
Στο νέο Δ.Σ. συμμετέχει αυτοδικαίως και ο πρόεδρος της ΕΛΕΣΜΑ. Για την τρέχουσα θητεία, η θέση καλύπτεται από τον Λάμπρο Νάση (DEFINE SOLUTIONS A.E.), με θητεία έως τον Μάρτιο του 2026.
Ο ρόλος και η συμβολή του ΣΕΣΜΑ
Ο ΣΕΣΜΑ αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο των εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με 55 μέλη που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των μελών του ξεπερνά τα 530 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ απασχολούν περισσότερους από 5.000 εξειδικευμένους επιστήμονες.
Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (FEACO), ο ΣΕΣΜΑ συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών για την ενίσχυση της ιδιωτικής και δημόσιας διακυβέρνησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος ανανεώνει τη δέσμευσή του για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης μέσω ποιοτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.