Νερό Δίρφυς: Στο επίκεντρο διεθνούς ερευνητικού ενδιαφέροντος

Η εταιρία ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια πιλοτική ιατρική μελέτη που ξεκίνησε το 2019 και εξακολουθεί να αναφέρεται σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στο επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής προσοχής επανέρχεται το εμφιαλωμένο νερό Δίρφυς, με αφορμή την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη συμβολή του νερού στην ανθρώπινη υγεία.

Η εταιρία ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια πιλοτική ιατρική μελέτη που ξεκίνησε το 2019 και εξακολουθεί να αναφέρεται σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η μελέτη, διάρκειας εννέα μηνών, είχε στόχο να διερευνήσει τις επιδράσεις του νερού Δίρφυς – πλούσιου σε μαγνήσιο – σε ενήλικες με ιστορικό υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση κατά 15% των περιστατικών στην ομάδα που κατανάλωνε το συγκεκριμένο νερό, στοιχείο που ενίσχυσε το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η δημοσίευση της μελέτης στο περιοδικό Journal of Food and Nutrition Research και η παρουσίασή της από το αμερικανικό Fox8 συνέβαλαν στη διεθνή αναγνώριση της ελληνικής εταιρίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται εκ νέου στο δημόσιο διάλογο γύρω από την θετική επίδραση του νερού στην υγεία του ανθρώπου, η ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. επαναφέρει στο προσκήνιο μια πιλοτική επιστημονική μελέτη του 2019, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο αναφοράς σε ελληνικά και διεθνή μέσα.
Η πιλοτική έρευνα διάρκειας 9 μηνών για το εμφιαλωμένο νερό Δίρφυς προβλήθηκε από το γνωστό αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox8, μετά την δημοσίευσή της εν λόγω έρευνας στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Journal of Food and Nutrition Research (2020). Η μελέτη είχε ως στόχο να εξετάσει την επίδραση της κατανάλωσης νερού πλούσιου σε μαγνήσιο – και συγκεκριμένα του εμφιαλωμένου νερού Δίρφυς – σε ενήλικες με ιστορικό υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων.
Τα αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση νερού Δίρφυς οδηγεί σε μείωση κατά 15% της εμφάνισης υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων στους καταναλωτές. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, με μόνη διαφοροποίηση το είδος του νερού που κατανάλωναν. Στην ομάδα που κατανάλωνε το νερό Δίρφυς παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντικά υψηλότερη συγκέντρωση μαγνησίου στον ορό, γεγονός που επιβεβαιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των ιχνοστοιχείων του συγκεκριμένου φυσικού προϊόντος καθώς και μείωση της εμφάνισης ουρολοιμώξεων.
Παρότι πρόκειται για μελέτη στο αρχικό στάδιο, που διακόπηκε λόγω του Covid – γεγονός που υπογραμμίζεται και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα – τα ευρήματα ανέδειξαν το ποιοτικό προφίλ του νερού Δίρφυς και την ανάγκη για περαιτέρω ερευνητικές επεκτάσεις.
Η επανεμφάνιση αυτής της μελέτης στον δημόσιο διάλογο έρχεται να επιβεβαιώσει ότι προϊόντα με επιστημονική τεκμηρίωση, μπορούν να ενισχύσουν τη θέση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε διεθνές επίπεδο.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ