Πριν από μερικά χρόνια σέρβιρε με τη ρακέτα του στα γήπεδα του τένις ως προπονητής. Σήμερα σερβίρει στους καταναλωτές φυσικά και χειροποίητα αναψυκτικά. Ο λόγος για τον Βασίλη Ρουμπή, έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, ο οποίος την περίοδο της οικονομικής κρίσης πίστεψε στην ιδέα του, επένδυσε και δικαιώθηκε.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η ιστορία της vRoubis αρχίζει το 2008, όταν ο κ. Ρουμπής, ιδρυτής και CEO της εταιρίας, άρχισε να πειραματίζεται στην κουζίνα του σπιτιού του, φτιάχνοντας φυσικά αναψυκτικά. «Ηταν η εποχή που πουλούσα φίλτρα νερού στην εστίαση και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε μια υγιεινή επιλογή αναψυκτικού» ανέφερε ο κ. Ρουμπής, υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρίας στη Δροσιά Χαλκίδας. Το αποτέλεσμα; Το bfresh spitiko, το πρώτο «χειροποίητο αναψυκτικό στο βαζάκι», που σήμερα αποτελεί εμβληματικό προϊόν της εταιρίας και είναι διαθέσιμο σε 10 γεύσεις προς αραίωση και τέσσερις έτοιμες προς κατανάλωση.
Ο κ. Ρουμπής άρχισε να υλοποιεί την ιδέα του έχοντας κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ, με την «πρώτη σπιτική λεμονάδα» να παράγεται το 2012 σε ένα ζαχαροπλαστείο, που έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού. Η ζήτηση αυξήθηκε και ο επιχειρηματίας αποφάσισε να φτιάξει τη δική του παραγωγική μονάδα, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βίωνε τον κίνδυνο του Grexit. «Με ένα μικρό κεφάλαιο, βρήκα έναν χώρο στη Χαλκίδα. Υπήρχε ένα εκλογικευμένο ρίσκο γιατί το προϊόν πήγαινε από μόνο του. Είχα ήδη το δίκτυο, σχεδόν 100 πελάτες, και έτσι δεν φοβήθηκα» εξήγησε ο κ. Ρουμπής.
Από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους. Από το μηδέν η vRoubis έφθασε τα 2.000.000 ευρώ τζίρο το 2017, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να επενδύσει σε νέα παραγωγική μονάδα, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση και να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Σε μια έκταση 50 στρεμμάτων λειτουργεί σήμερα η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, με τη σύγχρονη τεχνολογία να συναντά την τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας. Στη μονάδα απασχολούνται 50 εργαζόμενοι, 45 μόνιμοι και πέντε εποχιακοί. Η δυναμικότητα του εργοστασίου αγγίζει τις 10.000 φιάλες των 250 ml την ώρα, παράγοντας συνολικά 100 κωδικούς. Παράλληλα, η vRoubis επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό, υλοποιώντας την τελευταία δεκαετία ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Tο 2024 η εταιρία κατέγραψε τζίρο 2,7 εκατ. ευρώ και ενοποιημένο EBITDA 700.000 ευρώ, ενώ το 2025 έχει αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς οι πωλήσεις της εταιρίας «τρέχουν» με ρυθμό 25%, γεγονός που ενδέχεται να εκτοξεύσει τον τζίρο στα 3,3 εκατ. ευρώ. Ηδη μάλιστα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών τόσο από βιομηχανίες όσο και από funds. «Μπορούμε να πάμε στα 10 εκατ. ευρώ τζίρο σε τέσσερα πέντε χρόνια και μπορεί να γίνει εσωτερικά και από εμάς. Δεν είναι ότι αναζητούμε εισροή κεφαλαίων. Θέλουμε μια συμπόρευση με κάποιον που θα μας πάει παρακάτω» σημείωσε ο κ. Ρουμπής, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Πέρα από το bfresh, στην εταιρία ανήκει και το brand Feeju, εμπνευσμένo από τη φιλοσοφία «Feel the Juice». Είναι περισσότερο από ένα ρόφημα, μια εμπειρία δροσιάς, φυσικότητας και ευεξίας. Στη σειρά υπάρχουν τα Feeju Ice Tea, αυθεντικά αφεψήματα σε τέσσερις δροσιστικές γεύσεις, με φυσικό χυμό και πλούσια γεύση εσπεριδοειδών και φρούτων.
Τα καινοτόμα σφηνάκια που ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Το προϊόν που κατακτά πολύ γρήγορα την αγορά είναι τα Feeju Functional Shots. Πρόκειται για φυσικά «σφηνάκια» χυμών, 100% ελληνικής παραγωγής, εμπλουτισμένα με βιταμίνες, μέταλλα και ευεργετικά συστατικά. Τα Feeju Functional Shots «γεννήθηκαν» το 2025 από την αναζήτηση functional λύσεων και προϊόντων ευεξίας. Οι γεύσεις τους (Ginger, Turmeric, Chilli & Magnesium Shot) ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρουν ενέργεια και ευεξία σε κάθε στιγμή της ημέρας.
Παράλληλα, η vRoubis έχει αναπτύξει τις επαγγελματικές λύσεις Feeju Pro για τον κλάδο Ho.Re.Ca., πουρέδες, σιρόπια, χυμός lime, cordial χωρίς ζάχαρη. Αξίζει να αναφερθεί πως τα προϊόντα της εταιρίας βραβεύονται συνεχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα, την καινοτομία, τη γεύση και τη συμβολή τους σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Το ισχυρό δίκτυο διανομής και οι εξαγωγές
Η vRoubis έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο διανομής με 1.000 σημεία στον νομό Αττικής και Χαλκίδας και 3.000 στην υπόλοιπη χώρα μέσω αντιπροσώπων. Η εταιρία είναι παρούσα σε πεντάστερα ξενοδοχεία, bar, γνωστές αλυσίδες καφέ, είτε με παρουσία των επώνυμων προϊόντων της είτε για παραγωγή κωδικών ιδιωτικής ετικέτας. Στη λιανική αγορά οι χυμοί bfresh βρίσκονται στα ράφια των αλυσίδων Θανόπουλος και Βιολογικό Χωριό, ενώ η εταιρία ετοιμάζεται να εισέλθει και στη μικρή λιανική και τα delicatessen καταστήματα.
Η παρουσία της vRoubis δεν περιορίζεται μόνο εντός συνόρων, αλλά επεκτείνεται διεθνώς μέσα από εξαγωγική δραστηριότητα σε 14 χώρες, στις εξής: Κύπρος, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Μάλτα, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ντουμπάι και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σύντομα μάλιστα τα προϊόντα της θα πωλούνται και μέσω της Amazon Αμερικής.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΦΥΛΛΟ 11/7/2025)