Ήπειρος ΑΕΒΕ: Νέες επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

Κάμψη της κερδοφορίας

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το 2024 για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, καθώς η εταιρεία κατέγραψε αύξηση στον κύκλο εργασιών της, ενισχυμένη τόσο από τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά όσο και από τις εξαγωγικές της δραστηριότητες σε στρατηγικές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 101,25 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο σε σύγκριση με τα 99,89 εκατ. ευρώ του 2023. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη σταθερή παρουσία της ΗΠΕΙΡΟΣ στην εγχώρια αγορά, αλλά και στην ενδυνάμωση των εξαγωγών της σε αγορές υψηλής ζήτησης για ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ωστόσο, η κερδοφορία της εταιρείας εμφάνισε κάμψη. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 7,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με τα 8,3 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2023.

Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται κυρίως σε δύο παράγοντες: αφενός, στην απόφαση της εταιρείας να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών, χωρίς να το μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή και αφετέρου, στις αυξημένες αποσβέσεις που προέκυψαν από επενδύσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν την τελευταία διετία και αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν από το 2025.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για περαιτέρω ανάπτυξη, η εταιρεία προγραμματίζει ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη διετία 2025–2026, το οποίο θα αφορά την αναβάθμιση και των τριών εργοστασίων της ΗΠΕΙΡΟΣ σε Άρτα, Ελασσόνα και Δομοκό, καθώς και της Ζώνης Γάλακτος.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ