Deal News OnlineDeal News OnlineDeal News Online
  • Αρχική
  • Οικονομία
    ΟικονομίαΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    Ρεύμα: Τα τιμολόγια για τον Οκτώβριο
    17 ώρες πριν
    Νέο «εκπτωτικό καλάθι» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ
    18 ώρες πριν
    Ιταλία: «H ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ιταλικής
    2 ημέρες πριν
    Εποχικό επίδομα 2023: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για έως 1.219,50 ευρώ
    2 ημέρες πριν
    Ενίσχυση νοικοκυριών: Όλα τα νέα μέτρα σε δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις
    2 ημέρες πριν
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders
  • Ναυτιλία
  • Κόσμος
Reading: Προοδευτική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Share
Notification ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Aa
Deal News OnlineDeal News Online
Aa
  • Οικονομία
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ειδήσεις – Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Ναυτιλία
  • Αυτοκίνητο
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Media
  • Big Deal
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία & Διατροφή
  • Οικονομία
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ειδήσεις – Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Ναυτιλία
  • Αυτοκίνητο
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Media
  • Big Deal
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία & Διατροφή
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Advertise
© 2023 DEAL News Network. Dealnews Design Company. All Rights Reserved.
Deal News Online > Blog > Οικονομία > Προοδευτική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Οικονομία

Προοδευτική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Portal9
Last updated: 2010/12/20 at 1:48 ΜΜ
Portal9 13 έτη πριν
Share
SHARE

Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% μέχρι το 2013, εξήγγειλε μιλώντας σήμερα στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist o Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

 

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε, ότι η μείωση θα ξεκινήσει σε ποσοστό 10% από το μέσον του 2011 και θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών και έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των επιχειρήσεων της εργασίας και της ασφάλισης που εγκαθιστά στο υπουργείο Εργασίας. Η ένταξη των επιχειρήσεων στο σύστημα, το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο με το ΙΚΑ τον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2011 οπότε γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή των εισφορών μέσω των τραπεζών.

- Advertisement -

 

Οι εργαζόμενοι θα εντάσσονται με την κάρτα εργασίας που θα βασίζεται στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται και σαν κάρτα ελέγχου για την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο εργασίας και με τον τρόπο αυτό θα ελέγχεται το ωράριο και κάθε εργασιακή μεταβολή.

 

Το σύστημα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, θα ξεκινήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις, στην αρχή προαιρετικά ενώ στη συνέχεια θα γίνει υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις.

 

- Advertisement -

Η μείωση των εισφορών θα γίνει προοδευτικά και θα είναι ανάλογη της ένταξης των επιχειρήσεων στο σύστημα με στόχο να φθάσει το 25% ως το 2013, ενώ θα επιμεριστεί αναλογικά στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

 

Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τα οικονομικά των Ταμείων από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής παρακολούθησης θα επιτρέψει τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας το κόστος της οποίας για τα Ταμεία υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ.

 

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για “την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας και τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας” που θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη, και υπολογίζεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

 

Αύξηση κατά 2,5% ή 550 εκατομμυρίων ευρώ έναντι στόχου 720 ευρώ εμφάνισαν, άλλωστε, οι ασφαλιστικές εισφορές κατά το 2010. Όπως είπε μιλώντας σήμερα στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Economist o Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, η αύξηση των εισφορών σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση της ανεργίας και οφείλεται κυρίως στην είσπραξη παλαιότερων οφειλών. Η απόκλιση από τον αρχικό στόχο αντισταθμίζεται από τη μείωση, για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης κατά 850 εκατ. ευρώ (ποσοστό 10% περίπου). Παράλληλα υπήρξε μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 15% περίπου.

 

“Θέσαμε τις βάσεις ενός βιώσιμου συστήματος, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της δαπάνης από τώρα και μέχρι το 2060, από το 24% του ΑΕΠ, στο 15,5% περίπου και να μην ξεπεράσει η αύξηση από το σημερινό 13%, το 2,5% του ΑΕΠ” ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης που τόνισε ότι “το 2010 είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την πορεία διασφάλισης της οικονομικής ισορροπίας των ταμείων ενώ οι επικαιροποιημένες αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι πετυχαίνουμε αυτό το στόχο σε μία Ελλάδα και μία Ευρώπη που γερνάει και η αναλογία εργαζόμενων-συνταξιούχων ανατρέπεται.

 

Για το 2011, ο προϋπολογισμός μας προβλέπει παραπέρα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και γενικότερα της δαπάνης για περίθαλψη κατά 1,4 δις ευρώ και αύξηση των εσόδων κατά 1,2 δις ευρώ, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από τις αλλαγές για μια αποτελεσματικότερη λειτουργία των ταμείων και της προσπάθειας που καταβάλλουμε με διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εξόφληση παλαιότερων οφειλών” ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και κατέληξε:

 

“Πριν ένα χρόνο τα ταμεία βρέθηκαν στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Υποχρεωθήκαμε να πάρουμε επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα, όπως αυτό της περικοπής των δώρων στους συνταξιούχους. Ένα μέτρο που θα είχαμε αποφύγει εάν τα άλλα μέτρα που εφαρμόζουμε σήμερα είχαν παρθεί τα προηγούμενα χρόνια.

 

Βρισκόμαστε σήμερα σε μία κατάσταση που θεωρούμε ότι είναι υπό έλεγχο, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλο έργο. Η έξοδος της χώρας από την μεγάλη κρίση, η επάνοδος στην ανάπτυξη και στην παραγωγή νέου πλούτου η συνεχής δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και η ενίσχυση της απασχόλησης, η ανάπτυξη σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί να βάλουμε τη χώρα σε μία νέα πορεία ελπίδας και προοπτικής”.

Δείτε Επίσης

Ρεύμα: Τα τιμολόγια για τον Οκτώβριο

Νέο «εκπτωτικό καλάθι» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Ιταλία: «H ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ιταλικής

Εποχικό επίδομα 2023: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για έως 1.219,50 ευρώ

Ενίσχυση νοικοκυριών: Όλα τα νέα μέτρα σε δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις

TAGGED: 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης, ασφαλιστικές εισφορές, Γιώργος Κουτρουμάνης, ΙΚΑ, Λούκα Κατσέλη, ΟΑΕΔ, Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας
Portal9 20 Δεκεμβρίου 2010 20 Δεκεμβρίου 2010
Share This Article
Facebook Twitter Email Print
Share
Επόμενο Άρθρο Fourlis: Ανοιξε το κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων
Προηγούμενο Άρθρο ΤτΕ: Επιτάχυνση πιστωτικής επέκτασης τον Οκτώβριο
Weather
32°C
Athens
few clouds
34° _ 29°
44%
6 km/h
Prodea

Ροή Ειδήσεων

Υouth Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι οι δικαιούχοι
Slide Ειδήσεις - Ελλάδα
Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς
Slide Ειδήσεις - Ελλάδα
Στα ύψη η τιμή πετρελαίου θέρμανση
Slide Ειδήσεις - Ελλάδα
DEAL NEWS: H EΓΚΥΡΗ – EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH EΦHMEPIΔA
Media
Ο Τζο Μπάιντεν εκνεύρισε τον Λούλα επειδή δεν τον χαιρέτησε (βίντεο)
Κόσμος
Η Τράπεζα της Αγγλίας αφήνει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο
World Business
Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες – Αναλυτικά η διαδικασία
Ειδήσεις - Ελλάδα
Τουρκία: Το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας αυξήθηκε στο 30%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2003
World Business Κόσμος

Διαβάστε πρώτοι τα νέα, με την υπογραφή του www.dealnews.gr

about us

Η έγκυρη επιχειρηματική και πολιτική εφημερίδα. Focus στο Χρηματιστήριο, με ειδήσεις, επισημάνσεις, αναλύσεις και επώνυμες στήλες.

  • World Business
  • Media
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Secret Money
  • Αθλητικά
  • Slide
  • Αυτοκίνητο
  • Τεχνολογία
  • Υγεία & Διατροφή
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Πρωτοσέλιδα
  • Ροή Ειδήσεων
  • Contact
  • Customize Interests
  • My Bookmarks
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική απορρήτου

Find Us on Socials

© Deal News Network. Dealnews Design Company. All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?