ΔΝΤ: Αποφασίζει στις 20 Ιουλίου για χρηματοδότηση της Ελλάδας

Συνεδριάζει για την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα

 

 

Στις 20 Ιουλίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να αποφασιστεί η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, χωρίς να περιέχεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Η έκθεση που συνέταξε η ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου έχει διανεμηθεί στους 24 Εκτελεστικούς Διευθυντές, χωρίς να διαφέρει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό του Ταμείου, τα μέλη του Εκτελεστικού του Συμβουλίου θα πρέπει να μελετήσουν την έκθεση, να επισυνάψουν τις παρατηρήσεις τους και στις 20 Ιουλίου να αποφασίσουν την «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία διάρκειας περίπου 13 μηνών του Ταμείου με την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. ευρώ μόνο όμως στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι υιοθετήσουν τα όσα ζητεί το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ