Τουρκική προκλητικότητα και Ουκρανία στο τραπέζι Μητσοτάκη-Χάρις

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, στο Μόναχο.

 

Ο πρωθυπουργός και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

 

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

 

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ