Η Τράπεζα Κύπρου επενδύει σε πράσινη οικονομία και καινοτομία

Το 2024, το τραπεζικό ίδρυμα προχώρησε σε χορηγήσεις δανείων ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ εκτός Κύπρου, με σημαντικό ποσοστό αυτών να αφορά την ελληνική αγορά.

Η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, βλέποντας τη χώρα ως αγορά με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Το 2024, το τραπεζικό ίδρυμα προχώρησε σε χορηγήσεις δανείων ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ εκτός Κύπρου, με σημαντικό ποσοστό αυτών να αφορά την ελληνική αγορά.

Ο στόχος για το 2025 είναι ο διπλασιασμός του ποσού, δίνοντας έμφαση στη χρηματοδότηση του ναυτιλιακού τομέα και μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω επιλεκτικής και στοχευμένης στρατηγικής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Το 2024 αποτέλεσε ορόσημο για την Τράπεζα, καθώς συμπληρώθηκαν 125 χρόνια λειτουργίας με ρεκόρ καθαρών κερδών ύψους 508 εκατ. ευρώ και απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 20%.

Η τράπεζα διατηρεί υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, χαμηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (1,8%) και ισχυρή ρευστότητα, στοιχεία που τη διαφοροποιούν ως ένα ανθεκτικό και διαφοροποιημένο τραπεζικό σχήμα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΑΑ
Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την Τράπεζα Κύπρου ήταν η μεταφορά της διαπραγμάτευσης των μετοχών της από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας της μετοχής και στη διεύρυνση της επαφής με την ελληνική επενδυτική κοινότητα.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει να ηγηθεί στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό στην περιοχή. Η πλατφόρμα Jinius αποτελεί βασικό εργαλείο αυτής της προσπάθειας, προσφέροντας υπηρεσίες πληρωμών, δανεισμού, ασφαλιστικών προϊόντων και επιχειρηματικών συναλλαγών.

Το 2024 πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές μέσω της Jinius συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η τράπεζα εισήγαγε προϊόντα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενισχύοντας το σύγχρονο προφίλ της.

ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Η Τράπεζα Κύπρου παραμένει ο μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός του νησιού, εξυπηρετώντας περίπου το 75% του πληθυσμού, με μερίδια αγοράς 43% στα δάνεια και 38% στις καταθέσεις.

Το 2024, χορηγήθηκαν νέα δάνεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ στην κυπριακή οικονομία, ενώ η βάση καταθέσεων αυξήθηκε κατά 6%, αγγίζοντας τα 20,5 δισ. ευρώ.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ