Η Κύπρος προχωρά στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου από το ΔΝΤ

Προγραμματίζεται για το 2020

 

Την πρόωρη πλήρη αποπληρωμή του μνημονιακού δανείου από το ΔΝΤ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα το πρωί από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

 

Ειδικότερα, για το 2020 προγραμματίζεται, μεταξύ άλλων, η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αποτέλεσμα το ύψος του δημοσίου χρέους να περιοριστεί περαιτέρω, στο 91,1% του ΑΕΠ.

 

Επίσης, ο προϋπολογισμός θα αρχίσει να “νοιώθει” τα οφέλη από τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Συνεργατικής Τράπεζας που έκλεισε. Τα καθαρά ταμειακά πλεονάσματα από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων θα συνεισφέρουν στην ανάκτηση της κρατικής ενίσχυσης από το τέλος του 2019, ενισχύοντας περαιτέρω τα ρευστά διαθέσιμα και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

 

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες η Κύπρος αποπλήρωσε και το δάνειο από τη Ρωσία.

 

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ