Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική διόρθωση με άμυνες στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης (Γ.Δ.) στο χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.373,21 μονάδες, με πτώση 0,52%, έχοντας κινηθεί από τις 2.350,19 έως τις 2.376,82 μονάδες

Η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών έδειξε ότι η αγορά πιέστηκε κυρίως από τις τράπεζες. Όχι από γενικευμένο πανικό ή πλήρη αποχώρηση αγοραστών αλλά από στοχευμένες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και σε αρκετά βαριά χαρτιά τα οποία είχαν προηγουμένως υπεραποδώσει.

Ο Γενικός Δείκτης (Γ.Δ.) έκλεισε στις 2.373,21 μονάδες, με πτώση 0,52%, έχοντας κινηθεί από τις 2.350,19 έως τις 2.376,82 μονάδες. Το προηγούμενο κλείσιμο ήταν στις 2.385,63 μονάδες, δηλαδή η αγορά έχασε 12,42 μονάδες.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε ενδοσυνεδριακά κοντά στις 2.350 μονάδες. Στο τέλος μάζεψε μεγάλο μέρος των πιέσεων και έκλεισε αρκετά ψηλότερα από το χαμηλό ημέρας.

Το βάρος ήρθε από τις τράπεζες. Η Alpha Bank υποχώρησε κατά 2,69%, η Εθνική κατά 2,48%, η Eurobank κατά 2,38% και η Πειραιώς κατά 2,34%.

Διαβάστε ακόμα: Motor Oil: Άντλησε 400 εκατ. ευρώ μέσω πενταετούς ομολόγου

Επίσης, εκτός από τις τράπεζες, πιέσεις βγήκαν σε αρκετά blue chips. Η Viohalco υποχώρησε κατά 2,01%, η ElvalHalcor κατά 2,14%, ο TITAN κατά 1,97%, η Metlen κατά 0,90%, η Aegean κατά 1,33% και η Ελλάκτωρ κατά 7,34%.

Στα «αντίβαρα» της σημερινής συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονται ο ΟΤΕ ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2,90%, ο ΑΔΜΗΕ κατά 2,83%, η Coca-Cola HBC κατά 2,16%, η Cenergy κατά 1,69%, η ΔΕΗ κατά 1,17% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 0,70%.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το βασικό επίπεδο για την επόμενη ημέρα είναι η ζώνη των 2.350 μονάδων. Αν κρατηθεί, η αγορά μπορεί να επιχειρήσει ξανά κίνηση προς τις 2.380-2.390 μονάδες. Αν, όμως, χαθεί καθαρά, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για πιο νευρική κίνηση προς τις 2.330-2.320 μονάδες.

Συγκεκριμένα, για τη συνεδρίαση της Πέμπτης 11 Ιουνίου του 2026, το πρώτο ζητούμενο είναι να σταματήσει η πίεση στις τράπεζες. Αν ο τραπεζικός κλάδος σταθεροποιηθεί, το Χ.Α. μπορεί να ξαναβρεί ισορροπία. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις στις συστημικές, τότε οι επιμέρους άμυνες σε ΟΤΕ, ΔΕΗ ή Coca-Cola ίσως να μην είναι αρκετές για μια καθαρή αλλαγή εικόνας.

Διαβάστε ακόμα: Coca-Cola Τρία Έψιλον: Επένδυση 31 εκατ. ευρώ για νέο Κέντρο Logistics στην Αττική

Advertisement 5

























ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Advertisement 4
Advertisement 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ