Πτωτικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ήπια πτώση στις τιμές των μετοχών του άνοιξε την Τετάρτη (28/12) το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω περιορισμένων κινήσεων και στις ευρωπαϊκές αγορές.

 

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώθηκε στις 921,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,17% .

 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,71 εκατ. ευρώ.

 

Πτώση σε ποσοστό 0,15% σημείωσε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,04%.

 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+0,60%), της Elvalhalcor (+0,49%) και του ΟΠΑΠ (+0,46%).

 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,27%), της Motor Oil (-0,65%) και της Τιτάν (-0,65%).

 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,16%) και των Ασφαλειών (+0,51%).

 

Τις μεγαλύτερες απώλειες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,53%) και των Τροφίμων (-0,49%).

 

Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 25 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ανδρομέδα +3,42% και Inform Λύκος +2,84%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού -10,00% και Fieratex -7,72%.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ