Ράλι στα πολύτιμα μέταλλα με άνοδο χρυσού και ασημιού

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 1% και διαμορφώνεται στα 4.525,72 δολάρια ανά ουγγιά

Άνοδο 1% καταγράφει σήμερα η τιμή του χρυσού, ενισχυόμενη από τη μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν πτωτική πορεία.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 1% και διαμορφώνεται στα 4.525,72 δολάρια ανά ουγγιά, με τους επενδυτές να στρέφονται στα πολύτιμα μέταλλα εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε ακόμη: Κικίλιας: Η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία επιστρέφει δυναμικά με νέες επενδύσεις

Ανοδικά κινούνται και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να σημειώνει άλμα 2% στα 76,32 δολάρια ανά ουγγιά, την πλατίνα να ενισχύεται επίσης κατά 2% στα 1.961,90 δολάρια και το παλλάδιο να καταγράφει άνοδο 1,2% στα 1.378,25 δολάρια.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι οι συνομιλίες με το Ιράν βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι ενδέχεται να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Ο χρυσός συνεχίζει να επηρεάζεται από την αγορά πετρελαίου, δεδομένης της επίδρασης του αργού στις πληθωριστικές προσδοκίες και κατ’ επέκταση στα επιτόκια, στις αποδόσεις των ομολόγων και στο δολάριο», δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 1,1%, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται πλέον και στην έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον Μάιο, η οποία αναμένεται την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

«Παραμένουμε θετικοί μακροπρόθεσμα, καθώς οι κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη, η γεωπολιτική αστάθεια, οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι καθοδικοί κίνδυνοι στις αγορές μετοχών θα συνεχίσουν να ενισχύουν τον ρόλο του χρυσού στη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου», ανέφερε σε ανάλυσή της η ANZ.

Advertisement 5





Advertisement 2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Advertisement 3


















Advertisement 5
Advertisement 6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ