Πρόσθετη στήριξη για την Ελλάδα προτείνει ο Νταλάρα

Υπέρ της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, αλλά και της περαιτέρω στήριξης της χώρας μέσω της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού τάσσεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα.

 

Ο κ. Νταλάρα, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να επιμηκυνθεί κατά δύο χρόνια τουλάχιστον, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα στήριξη προς την Ελλάδα για να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη.

 

Όσον αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, ο επικεφαλής του IIF είπε ότι δεν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως απαιτείται, για να αποκατασταθεί η ανάπτυξη.

 

«Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα βραχυπρόθεσμα μέτρα και πολύ λίγη έμφαση στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο κ. Νταλάρα.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ