Τελεσίγραφο Αθήνας σε Λιβύη για την συμφωνία με την Τουρκία

Την έντονη ενόχληση της Ελλάδας για τις τελευταίες εξελίξεις με την συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον πρέσβη της Λιβύης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, ο Νίκος Δένδιας έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην Λιβύη να δώσει στην Αθήνα το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα συνομιλεί με τις Βρυξέλλες και δρομολογούνται διαβήματα της Ε.Ε. στην Τρίπολη αλλά και την Άγκυρα. Επίσης αναμένεται να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αντιμάχεται με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

 

Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ