ΔΕΗ: Αναβάθμιση από το CDP για ύδατα και εφοδιαστική αλυσίδα

Η ΔΕΗ βελτίωσε τη βαθμολογία της για την ασφάλεια υδάτων, διατήρησε αξιολόγηση Β για το κλίμα και έλαβε Α για προμηθευτές.

Η ΔΕΗ καταγράφει βελτιωμένες επιδόσεις στην τελευταία αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού CDP, που εξετάζει τις περιβαλλοντικές γνωστοποιήσεις και τις πρακτικές επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Όμιλος αναβαθμίστηκε στην ενότητα για την ασφάλεια των υδάτων, διατήρησε τη βαθμολογία του για την κλιματική αλλαγή και εντάχθηκε στην «A List» της αξιολόγησης δέσμευσης προμηθευτών.

Οι αξιολογήσεις αφορούν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μετρούν, διαχειρίζονται και δημοσιοποιούν στοιχεία για περιβαλλοντικούς κινδύνους, εκπομπές και εφοδιαστική αλυσίδα. Τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται και από επενδυτές, καθώς προσφέρουν μια κοινή βάση σύγκρισης μεταξύ επιχειρήσεων και κλάδων.

Διαβάστε ακόμα: Απανωτά χτυπήματα αλλάζουν τη στρατηγική της Fourlis

ΥΔΑΤΑ

Στη θεματική της Ασφάλειας Υδάτων, ο Όμιλος ΔΕΗ ανέβηκε κατά τρεις βαθμίδες, από «D» σε «B-». Η μεταβολή συνδέεται με την ενίσχυση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, την καταγραφή πιθανών κινδύνων και ευκαιριών, αλλά και τη βελτίωση των διαδικασιών παρακολούθησης και δημοσιοποίησης σχετικών δεδομένων.

Η αξιολόγηση αυτή εξετάζει, μεταξύ άλλων, κατά πόσο μια επιχείρηση έχει ενσωματώσει στη λειτουργία της ζητήματα που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα, την κατανάλωση και την προστασία του νερού. Για εταιρείες ενέργειας, το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της χρήσης νερού σε παραγωγικές διαδικασίες και υποδομές.

ΚΛΙΜΑ

Στην κατηγορία της Κλιματικής Αλλαγής, η ΔΕΗ διατήρησε βαθμολογία «Β». Σύμφωνα με την εταιρεία, το αποτέλεσμα αποτυπώνει τη συνέχιση των γνωστοποιήσεων για την κλιματική στρατηγική, τις εκπομπές και τους στόχους μετάβασης, σε ένα πλαίσιο όπου η μεθοδολογία και οι απαιτήσεις των αξιολογήσεων διευρύνονται.

Η συγκεκριμένη κατηγορία λαμβάνει υπόψη στοιχεία όπως η καταγραφή εκπομπών, η αξιολόγηση κλιματικών κινδύνων, η εταιρική διακυβέρνηση και τα μέτρα που συνδέονται με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Παράλληλα, ο Όμιλος έλαβε βαθμολογία «Α» στην αξιολόγηση Supplier Engagement Assessment του CDP. Η διάκριση αφορά τη συνεργασία με προμηθευτές για την αντιμετώπιση των έμμεσων εκπομπών της αλυσίδας αξίας, γνωστών ως Scope 3.

Οι εκπομπές αυτές δεν προέρχονται άμεσα από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας, αλλά συνδέονται με αγαθά, υπηρεσίες και δραστηριότητες στην ευρύτερη εφοδιαστική της αλυσίδα. Η αξιολόγηση εξετάζει κατά πόσο μια επιχείρηση ζητά περιβαλλοντικά στοιχεία από τους συνεργάτες της, θέτει κριτήρια βιωσιμότητας και ενθαρρύνει δράσεις περιορισμού εκπομπών.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ συνδέει τις επιδόσεις αυτές με τον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού της μοντέλου και τον στόχο ολοκλήρωσης της απολιγνιτοποίησης έως το τέλος του 2026. Στο στρατηγικό σχέδιο 2026-2030 περιλαμβάνονται επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποθήκευση, ευέλικτη παραγωγή και δίκτυα διανομής.

Το 2025, το 87% των συνολικών επενδύσεων του Ομίλου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, κατευθύνθηκε σε ΑΠΕ, ευέλικτη παραγωγή και εκσυγχρονισμό ή επέκταση των δικτύων. Ο CDP αξιολόγησε το 2025 περισσότερες από 23.000 εταιρείες, οργανισμούς, κράτη, περιφέρειες και πόλεις διεθνώς.

Διαβάστε ακόμα: ΔΕΗ: Πέντε νέες μονάδες ενισχύουν Χίο, Λέσβο και Ρόδο

Advertisement 5
Advertisement 1
Advertisement 2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
















Advertisement 4
Advertisement 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ