Αυξήθηκε κατά 10,9% η παραγωγή ασφαλίστρων στο πεντάμηνο – Άλμα 17,9% στις ασφαλίσεις ζωής

Θετική ήταν η εικόνα και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,1% σε ετήσια βάση

Ισχυρή ανάπτυξη κατέγραψε η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2026, με την παραγωγή ασφαλίστρων να αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ειδικότερα, η παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις ζωής σημείωσε άνοδο 17,9% την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2026, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του κλάδου.

 Διαβάστε ακόμα: Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων – Στο επίκεντρο ΕΚΤ και πληθωρισμός

Θετική ήταν η εικόνα και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,1% σε ετήσια βάση.

Συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΑΕΕ, η παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά ενισχύθηκε κατά 10,9% στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου και την αυξημένη ζήτηση για ασφαλιστικά προϊόντα.

Διαβάστε ακόμα: Allwyn: Αναχρηματοδοτεί δανεισμό και αντλεί 55 εκατ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ομολογιών

Advertisement 5
















Advertisement 2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Advertisement 3
Advertisement 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ