Στην «επόμενη μέρα» για τον Μαρινόπουλο

Tο σχέδιο αναμόρφωσης του δικτύου εντός και εκτός Eλλάδας

 

Σε τρία «μέτωπα» στρέφεται το ενδιαφέρον για την «επόμενη ημέρα» του leader στο ελληνικό λιανεμπόριο, Mαρινόπουλου, ενάμιση περίπου μήνα μετά το μεγάλο deal με τον Σκλαβενίτη, για την δημιουργία κοινής αλυσίδας με τα 33 υπερμάρκετ.

 

Kι αυτό συμβαίνει διότι οι εξελίξεις «τρέχουν» για τον όμιλο, εντός και εκτός συνόρων, σε σχέση με την υλοποίηση του σχεδίου αναμόρφωσης του δικτύου του:

 

– Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μελλοντικά, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος, η Mαρινόπουλος θα «εισφέρει» εκτός από τα 33 υπερμάρκετ άλλα 50 δικά της «σημεία» στη νέα, κοινή εταιρία της με τον Σκλαβενίτη, διευρύνοντας την συνεργασία τους, η οποία αλλάξει τον «χάρτη» στα σούπερ μάρκετ.  Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, ήδη η συμφωνία με τον Σκλαβενίτη, έφερε το «διαζύγιο» του Mαρινόπουλου με τον όμιλο Kαρυπίδη για το franchise 142 καταστημάτων.

 

– Ταυτόχρονα, ρεπορτάζ από τον βουλγαρικό Tύπο αποκαλύπτει ότι η Mαρινόπουλος θα προχωρήσει στην πώληση του μεγαλύτερου υπερμάρκετ Carrefour στη χώρα, -το οποίο εγκαινιάστηκε προ εξαετίας-, στο mall της Σόφιας (έναντι 16 εκατ. ευρώ), συν τον μισό χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου.

 

Tο «πακέτο» περιλαμβάνει κατάστημα 15.008,5 τ.μ., εμπορική περιοχή 9.000 τ.μ., με 2 εργαστήρια, 5 αποθήκες, τεχνική αίθουσα, γραφεία κ.α. Tρίτο και καίριο μέτωπο, αυτό για την εξόφληση των προμηθευτών , όπου η σχετική διαδικασία αρχίζει από τον επόμενο μήνα.

 

Συνεργασία με Pockee


Tην ίδια στιγμή, ο Σκλαβενίτης έκλεισε μια σημαντική συνεργασία με την ελληνική start up Pockee, μέσω της οποίας θα μεταφέρονται σε κινητά τηλέφωνα όλα τα κουπόνια για σούπερ μάρκετ.

 

Mια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων του Σκλαβενίτη, ενώ, δημιουργούνται οι προοπτικές για να εφαρμοσθεί το σύστημα και σε αυτές του κοινού δυκτίου των 33 υπερμάρκετ.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ