Παραίτηση Σμάγκι ζητά ο Μπερλουσκόνι

Η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από τον εκπρόσωπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι να παραιτηθεί των καθηκόντων του.

 

Η εξέλιξη έγινε γνωστή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συνάντησε τον Μπίνι Σμάγκι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης.

 

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές η παραίτηση του ιταλού οικονομολόγου θεωρείται αναγκαία για να μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι από τη στιγμή που υπάρχει άγραφος νόμος κατά τον οποίο κάθε χώρα μπορεί να διατηρεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ μόνο έναν εκπρόσωπο.

 

Ο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε ότι η παραίτηση του Μπίνι Σμάγκι ζητήθηκε επίμονα, κυρίως από τη Γαλλία, αλλά ο άμεσα ενδιαφερόμενος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να ζητηθεί ή να επιβληθεί από εξωτερικούς θεσμούς ή ξένες κυβερνήσεις πριν από τη φυσιολογική λήξη της θητείας του κάθε μέλους του συμβουλίου των κυβερνητών της ΕΚΤ.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ