Βρούτσης: Προϊόν αλχημείας 120 δόσεις και πλεόνασμα

Προϊόν αλχημείας, χαρακτήρισε τις 120 δόσεις και τον πλεονασματικό προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούσης: “Οι 120 δόσεις έχουν καταστεί σήμερα επιβεβλημένες και αναγκαίες. Αποτυπώνουν όμως, αυτή τη στιγμή που συζητάμε, την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και ουσιαστικά και όταν θα έρθουν θα έχουν ένα ανακουφιστικό περιεχόμενο για ένα σύντομο διάστημα, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

 

Οι δόσεις και οι ρυθμίσεις που κατά καιρούς συζητάμε, ουσιαστικά είναι μία επανάληψη μίας διαδικασίας αποτυχίας για την οικονομική πολιτική. Δεν σημαίνει ότι λύνει το πρόβλημα, οι δόσεις δεν προαναγγέλλονται, ένα μήνα πριν προαναγγέλλονται και υλοποιούνται αμέσως. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό χρησιμοποιούν τις δόσεις ως ένα κομματικό όχημα για πολιτικό όφελος και υπονομεύουν το ίδιο τα κράτος και την οικονομία”.

 

Αναφερόμενος στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης είπε:” Μόλις προχτές, 21/2/19 αυτός ο περίφημος πλεονασματικός προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ που δεν υπήρχε, είναι προϊόν αλχημείας, ήρθε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τον αλλοίωσε και ουσιαστικά έστειλε ένα μήνυμα, παγώνουν την έκδοση όλων των νέων συντάξεων, μειώνουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ κατά εφτακόσια και πλέον εκατομμύρια σε τρία επίπεδα συντάξεων, στις συντάξεις του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΝΑΤ, στις συντάξεις του ΑΕ και κυρίως στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που εκκρεμούν.

 

Οκτακόσια εκατομμύρια αφαιρούνται από τις συντάξεις από τις δαπάνες του προϋπολογισμού και ουσιαστικά τι λένε; Δεν ξαναβγάζουμε καμία σύνταξη, έρχονται εκλογές, ας κληρονομήσει η ΝΔ ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον και πάρτε εσείς την ευθύνη της έκδοσης των συντάξεων.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ