Deal News OnlineDeal News OnlineDeal News Online
  • Αρχική
  • Οικονομία
    ΟικονομίαΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού
    8 ώρες πριν
    POS: Σε ποια επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικά
    9 ώρες πριν
    Επίδομα θέρμανσης: Τα όρια της επιδότησης, τι αλλάζει, τι καταργείται
    10 ώρες πριν
    Market Pass: Έως πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση – 12 χρηστικές ερωτήσεις
    10 ώρες πριν
    Στα ύψη οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής
    11 ώρες πριν
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders
  • Ναυτιλία
  • Κόσμος
Reading: ΥΠΟΙΚ: «Φωτιά» πήραν οι ρυθμίσεις οφειλών -Μέχρι 31/7 οι αιτήσεις επανένταξης στις 72 ή τις 120 δόσεις
Share
Notification ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Aa
Deal News OnlineDeal News Online
Aa
  • Οικονομία
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ειδήσεις – Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Ναυτιλία
  • Αυτοκίνητο
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Media
  • Big Deal
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία & Διατροφή
  • Οικονομία
  • Αγορές
  • Επιχειρήσεις
  • Ειδήσεις – Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Secret Money
  • Τράπεζες
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Ναυτιλία
  • Αυτοκίνητο
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Media
  • Big Deal
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία & Διατροφή
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Advertise
© 2023 DEAL News Network. Dealnews Design Company. All Rights Reserved.
Deal News Online > Blog > Οικονομία > ΥΠΟΙΚ: «Φωτιά» πήραν οι ρυθμίσεις οφειλών -Μέχρι 31/7 οι αιτήσεις επανένταξης στις 72 ή τις 120 δόσεις
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: «Φωτιά» πήραν οι ρυθμίσεις οφειλών -Μέχρι 31/7 οι αιτήσεις επανένταξης στις 72 ή τις 120 δόσεις

Newsroom Deal News
Last updated: 2023/06/03 at 9:07 ΠΜ
Newsroom Deal News 4 μήνες πριν
Share
SHARE

Ακόμη δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών να το πράξουν, εκμεταλλευόμενοι το ευνοϊκό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και αφορά αποκλειστικά όσους έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, εντός της περιόδου που διήρκησε η οικονομική κρίση, αλλά και αυτούς που ενώ κράτησαν για το ίδιο χρονικό διάστημα ζωντανές τις ρυθμίσεις, εντούτοις δημιούργησαν νέα χρέη.

 

Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει ανεβάσει ρυθμούς η ένταξη – επανένταξη στο εν λόγω πλαίσιο και πλέον ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 20.500 οφειλέτες, οι οποίοι και έχουν ρυθμίσει συνολικό χρέος ύψους σχεδόν 370 εκατ. ευρώ.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο ρυθμός αυτός θα αυξάνεται, όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία ένταξης στις ρυθμίσεις και θεωρούν ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία θα έχει ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός φορολογουμένων στις ρυθμίσεις.

- Advertisement -

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν ανέρχονται σε 190.000 ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας των 36-72 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι και την Παρασκευή η εικόνα ήταν η εξής:

  1. Αίτηση επανένταξης στις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων είχαν υποβάλει 13.435 φορολογούμενοι με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 208.666.350,19 ευρώ.
  1. Αίτηση για ρύθμιση χρεών σε 36 ή 72 δόσεις τα χρέη που δημιούργησαν μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης, υπέβαλα 7.115 φορολογούμενοι με το συνολικό χρέος να ανέρχεται σε 160.064.854,85 ευρώ.

Τι προβλέπεται για αναβίωση ή νέα ρύθμιση των οφειλών

Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπεται για την αναβίωση 72 έως 120 δόσεων, καθώς επίσης και την νέα ρύθμιση για χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην οικονομική κρίση:

– Αναβίωση των 72 και 120 δόσεων: Όσοι έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 έχουν τη δυνατότητα να τις ξανακερδίσουν υποβάλλοντας αίτηση έως 31 Ιουλίου 2023 και πληρώνοντας δυο δόσεις. Στην περίπτωση που έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους για να μπορέσουν να ενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις θα πρέπει υποχρεωτικά εντός μηνός από την επικύρωση της αναβίωσης να εντάξουν τις αρρύθμιστες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν όλα τα ευεργετήματα των ρυθμίσεων, όπως π.χ. αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, αναστολή κατασχέσεων κ.α.

– Νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων: Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν με αίτηση που θα υποβάλλουν έως 31 Ιουλίου 2023 οι φορολογούμενοι που την 1η Νοεμβρίου 2021, δεν είχαν ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 36/72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 ενώ το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ. Επιπλέον, οι οφειλέτες που δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2023 και τις έχουν ήδη εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, έχουν τη δυνατότητα να τις υπαγάγουν και αυτές στην νέα ρύθμιση των 36/72 δόσεων. Επίσης στην περίπτωση που την 1η Νοεμβρίου 2021, υφίστανται ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία μεταγενέστερα απώλεσαν και ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν νέες οφειλές, μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, τότε οι νέες αυτές οφειλές, μπορούν να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων και ταυτόχρονα, εντός μηνός από την υπαγωγή των νέων οφειλών στη νέα ρύθμιση θα πρέπει τα παλαιά χρέη να τακτοποιηθούν με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

- Advertisement -

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού

POS: Σε ποια επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικά

Επίδομα θέρμανσης: Τα όρια της επιδότησης, τι αλλάζει, τι καταργείται

Market Pass: Έως πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση – 12 χρηστικές ερωτήσεις

Στα ύψη οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής

TAGGED: οφειλές, ρυθμίσεις, φωτιά
Newsroom Deal News 3 Ιουνίου 2023 3 Ιουνίου 2023
Share This Article
Facebook Twitter Email Print
Share
Επόμενο Άρθρο Ινδία: Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων (βίντεο)
Προηγούμενο Άρθρο Εκλογές 2023: Τι ισχύει και τι αλλάζει για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου
Weather
32°C
Athens
few clouds
34° _ 29°
44%
6 km/h
Prodea

Ροή Ειδήσεων

Χανιά: Συνέδριο «Kλιματική αλλαγή και τουρισμός» το Δεκέμβριο
Τουρισμός
Αποζημιώσεις ύψους 1,13 εκατ. ευρώ πλήρωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες το 2022 για ασφαλίσεις εμπορευμάτων
Επιχειρήσεις
Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των πλημμυροπαθών
Ειδήσεις - Ελλάδα
Στην ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου, αναφέρθηκε στο 13ο Ετήσιο Φόρουμ Ελληνικής Ναυτιλίας της Capital Link ο υπουργός Ναυτιλίας Χρ.Στυλιανίδης
Ναυτιλία
Ελληνικό το 13% της ευρωπαϊκής υδατοκαλλιέργειας το 2021
Περιβάλλον
Για αναγέννηση του Χρηματιστηρίου των Αθηνών κάνει λόγο στο σημερινό της φύλο η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos
Αγορές
Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων
Αγορές
Άδωνις Γεωργιάδης: Πάνω από 30.000 επικουρικές συντάξεις θα εκδοθούν μέχρι τέλος του έτους με νομοθετική ρύθμιση
Πολιτική

Διαβάστε πρώτοι τα νέα, με την υπογραφή του www.dealnews.gr

about us

Η έγκυρη επιχειρηματική και πολιτική εφημερίδα. Focus στο Χρηματιστήριο, με ειδήσεις, επισημάνσεις, αναλύσεις και επώνυμες στήλες.

  • World Business
  • Media
  • Leaders/Πρόσωπα
  • Secret Money
  • Αθλητικά
  • Slide
  • Αυτοκίνητο
  • Τεχνολογία
  • Υγεία & Διατροφή
  • Περιβάλλον
  • Τουρισμός
  • Πρωτοσέλιδα
  • Ροή Ειδήσεων
  • Contact
  • Customize Interests
  • My Bookmarks
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική απορρήτου

Find Us on Socials

© Deal News Network. Dealnews Design Company. All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?