Eurostat: Αυξημένο το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Μάρτιο

Oι εξαγωγές αγαθών της ζώνης του ευρώ προς τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν τον Μάρτιο σε 279,8 δισ. ευρώ

Πλεόνασμα 36,8 δισ. ευρώ στο εμπόριο αγαθών με τον υπόλοιπο κόσμο κατέγραψε τον Μάρτιο του 2025 η Ευρωζώνη, από πλεόνασμα 22,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την “Ημέρα Απελευθέρωσης” του Ντόναλντ Τραμπ την 2α Απριλίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή σαρωτικών δασμών σε δεκάδες χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι εξαγωγές αγαθών της ζώνης του ευρώ προς τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν τον Μάρτιο σε 279,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024 (246,2 δισ. ευρώ).

Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε 243,0 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024 (223,4 δισ. ευρώ).

Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025, η ζώνη του ευρώ κατέγραψε πλεόνασμα 62,0 δισ. ευρώ, έναντι 55,0 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2024.

Οι εξαγωγές αγαθών της ζώνης του ευρώ προς τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν σε 761,5 δισ. ευρώ (αύξηση 7,8% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024) και οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε 699,5 δισ. ευρώ (αύξηση 7,4% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024).

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το εμπόριο εντός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε σε 658,2 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,2% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ