Μπαίνει «φρένο» στις καθυστερήσεις εντοπισμού κοιτασμάτων κρίσιμων ορυκτών

Oι τεράστιες καθυστερήσεις στη συλλογή δεδομένων των εξωτερικών εργαστηρίων που χρησιμοποιεί -που φτάνουν πλέον τους πέντε μήνες- φρενάρουν την πρόοδο των εργασιών.

Τα τελευταία χρόνια η νεοφυής Earth AI βρίσκεται σε αναζήτηση κρίσιμων ορυκτών (όπως χαλκό, λευκόχρυσο και παλλάδιο) σε περιοχές της Αυστραλίας. Ωστόσο, οι τεράστιες καθυστερήσεις στη συλλογή δεδομένων των εξωτερικών εργαστηρίων που χρησιμοποιεί -που φτάνουν πλέον τους πέντε μήνες- φρενάρουν την πρόοδο των εργασιών.

Οπως αναφέρει το TechCrunch, για τον Roman Teslyuk, ιδρυτή και γενικό διευθυντή της Earth AI, η ταχύτητα στη συγκέντρωση δεδομένων για τα ορυκτά είναι άκρως σημαντική. Ετσι, η εταιρία αποφάσισε να ιδρύσει τα δικά της εργαστήρια, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής από πέντε μήνες σε μόλις πέντε ημέρες.

Για την τελική οικονομική αξιολόγηση των κοιτασμάτων η Earth AI θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί ανεξάρτητους συνεργάτες, ωστόσο κατά τη φάση της εξερεύνησης το εσωτερικό εργαστήριο θα επιτρέπει την άμεση λήψη αποφάσεων για το πού πρέπει να γίνει η επόμενη γεώτρηση. Με τον τρόπο αυτό αφενός μειώνονται σημαντικά το κόστος και ο χρόνος εξερεύνησης, αφετέρου συλλέγονται τα καλύτερα δυνατά δεδομένα για τα ορυκτά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΦΥΛΛΟ 8/5/2026)

Advertisement 5










Advertisement 2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ








Advertisement 5


Advertisement 7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ