Αγαθοδαίμονας: Η φθορά της κυβέρνησης και οι πολιτικές κινήσεις στο παρασκήνιο

Οι αντιδράσεις για Σαμαρά, τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, οι απαντήσεις Καρυστιανού και το πολιτικό όριο Κασσελάκη.

Αν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πολιτικά αμελητέος, δύσκολα θα άκουγε από την Ντόρα Μπακογιάννη ότι είναι η «προσωποποίηση της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού», μαζί με την εκτίμηση πως «100% θα κάνει κόμμα». Κάποιοι, προφανώς, μετρούν ήδη τις πιθανές απώλειες από τα εν εξελίξει σχέδια του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά τον ΟΟΣΑ, που κατέγραψε το βαθύ έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, ήρθε και το Ευρωβαρόμετρο να προσγειώσει ανώμαλα το κυβερνητικό αφήγημα του «ελληνικού οικονομικού θαύματος». Οσο το Μαξίμου πανηγυρίζει για δείκτες, οι ίδιοι οι πολίτες σε συντριπτικά ποσοστά επιμένουν να υπενθυμίζουν ξεκάθαρα τη δική τους, πολύ πιο σκληρή πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Αγαθοδαίμονας: Η εβδομάδα των συμβολισμών και των πολιτικών αδιεξόδων

Τις δικές της απαντήσεις στο δημοσίευμα του zougla.gr για την αγορά ακινήτου μέσω εταιρείας στην οποία εμφανίζεται ως διαχειρίστρια και μέτοχος έδωσε η Μαρία Καρυστιανού. Η πρόεδρος της Ελπίδας για τη Δημοκρατία υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τη συγκεκριμένη συναλλαγή, απέδωσε τη διαχείριση της εταιρείας στον πρώην σύντροφό της και έκανε λόγο για μια οργανωμένη προσπάθεια στοχοποίησής της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε μόνος του σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πολιτικό του όριο. Χωρίς είσοδο στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, θα αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο. Με τις δημοσκοπήσεις να μην του αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας, η δήλωση μοιάζει περισσότερο με προάγγελο και αποδοχή της πραγματικότητας, παρά με κάποια ειλικρινή δέσμευση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΦΥΛΛΟ 3/7/2026)

Διαβάστε ακόμα: Αγαθοδαίμονας: Εσωκομματικές τριβές, διαλυτικές εικόνες και ευρωπαϊκοί πονοκέφαλοι

Advertisement 5
Advertisement 2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
















Advertisement 4
Advertisement 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ