Ισχυρά περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαβλέπει η Euroxx Securities, διατηρώντας θετική στάση απέναντι στον τίτλο παρά το ισχυρό ράλι που έχει προηγηθεί από την αρχή του έτους.
Σε νέα ανάλυσή της, η χρηματιστηριακή παραμένει bullish για τη μετοχή, η οποία έχει ήδη ενισχυθεί κατά 54,8% από τις αρχές του 2026, εκτιμώντας ότι εξακολουθεί να προσφέρει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους.
Η Euroxx αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 54 ευρώ ανά μετοχή, από 34 ευρώ προηγουμένως, βλέποντας περιθώριο ανόδου άνω του 37% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο στα 39,4 ευρώ.
Όπως σημειώνει, ο όμιλος αποτελεί ελκυστική «αμυντική» τοποθέτηση στον χώρο των ελληνικών υποδομών, συνδυάζοντας σταθερότητα με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, μέσω της ενίσχυσης της λειτουργικής κερδοφορίας από υφιστάμενες παραχωρήσεις, της δυνατότητας επέκτασης σε νέα έργα και του σημαντικού ανεκτέλεστου υπολοίπου στον κατασκευαστικό τομέα.
Η χρηματιστηριακή θεωρεί την αποτίμηση της εταιρείας ελκυστική, επισημαίνοντας ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη 8,8 φορές EV/EBITDA για το 2028, επίπεδο που κατά την εκτίμησή της δεν αποτυπώνει πλήρως τις προοπτικές του ομίλου.
Παράλληλα, προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 5% για το 2027 και κατά 12% για το 2028, ενσωματώνοντας πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κερδοφορίας.
Η αναβάθμιση αποδίδεται κυρίως στην:
1. Στην Εγνατία Οδό και την ενσωμάτωση το 2028 υψηλότερων διοδίων, με καλύτερη κυκλοφορία μετά τη μερική ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου (capex)
2. Στα υψηλότερα έσοδα από κατασκευές λόγω του ισχυρού ανεκτέλεστου έργου (9,1 δισ. ευρώ), που υποδηλώνουν EBITDA περίπου 190 εκατ. ευρώ ετησίως κατά την περίοδο πρόβλεψης (έναντι των περίπου 180 εκατ. ευρώ μεσοσταθμικά στις προηγούμενες προβλέψεις της Euroxx) και
3. Στην ένταξη των έργων Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας σε Μπαταρίες (BESS) ισχύος 162 MW στην Ελλάδα, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία προς το τέλος του 2026.
Το report επισημαίνει ότι η ισχυρή αναβάθμιση της τιμής – στόχου υποδηλώνει ένα εύλογο EBITDA/EV για το 2026 της τάξης του 6,2x για τον κατασκευαστικό τομέα, ένα μικτό EBITDA/EV για το 2026 της τάξης του 7,7x για τις συμβατικές πηγές ενέργειας και ένα EBITDA/EV για το 2028 της τάξης του 11x για τις λειτουργικές παραχωρήσεις.




